De boel even opschudden in Baarn

24 oktober 2023

De Baarnse gemeenteraad
weet zich geen raad.

Gemeente Baarn heeft moeite om 120 sociale en betaalbare woningen te realiseren!

Wij niet.

In het leven willen we allemaal verder komen. Als mens, koppel, zowel persoonlijk als professioneel. Stappen maken, voorwaarts. Zo staan wij als ontwikkelaar van woningen aan de start van de groei en het geluk van stellen die willen samenwonen, alleenstaanden die graag een eigen huis willen, ouderen en jongeren die in Baarn willen blijven wonen. Voor hen maken we meters, in de lengte én de breedte en willen we een fijn thuis bieden.

Echter worden we hierin niet geholpen door de gemeente in de vorm van politieke besluitvormers…. zoals wel vaker roeren die paar tegenstanders zich, met emotionele argumenten en desinformatie, waardoor de Raad kiest voor veilige besluitvorming in plaats van visie en slagkracht.

Coalitie na coalitie, mooie woorden na mooie woorden, jaar na jaar na jaar. Ja zeggen, nee doen. Alleen de echo van de woorden klinkt na, maar geen baksteen ligt al op de ander. We hebben schitterende plannen voor De Baerne: 120 sociale, betaalbare, doorgroei én startersappartementen die er al hadden kunnen – en moeten – staan. Voor iedereen die zo hard een woning zoekt en nodig heeft maar niet kan krijgen omdat er vanuit gemeentelijke procedures en vooral vanuit ‘besluiteloosheid’ op het agendapunt ‘sociaal en betaalbaar wonen’  geen meter vooruitgang komt.

Sterker nog: de Tolweg ging niet door omdat bedrijven voorrang krijgen boven de noodzakelijke betaalbare en sociale woningbouw. In een periode waarin iedereen op zoek is naar woonruimte verliest iedere inwoner hiermee de kans op een fijne plek in Baarn. En verliest de gemeentepolitiek mogelijk nog meer.

De lokale politiek praat heel veel over wonen, maar daar heeft u als stemmer en inwoner helemaal niets aan. De partijen in de coalitie houden elkaar angstvallig vast en missen daardoor de tijdsgeest, het sentiment onder inwoners en daarmee het algemeen belang! Wilt u weten welke politieke partijen dit zijn? In de huidige coalitie vindt u het antwoord.

Projecten zoals de Troelstralaan en Uphill zijn er uiteindelijk gekomen. Maar enig idee hoe lang de politiek hierover heeft gedaan? Zo lang dat zelfs de vorige coalitie er geen aanspraak op heeft, laat staan de huidige. En toch lopen we met de Tolweg ook weer de doodlopende weg van goedkeuring in.

En dat terwijl we met De Baerne aan de Tolweg écht het verschil maken voor Baarn.
120 sociale, betaalbare, doorgroei én startersappartementen. Bij elkaar in een ideale samenstelling.

Voor de bijdrage aan de oplossing van het woningtekort in Baarn zien wij dus geen enkel probleem. Alleen de oplossing. Nu de gemeenteraad nog….

 

Volgende project