WoonDôme Almere

Transformatie ”WoonDôme”

Wij gaan de voormalige woonwinkel WoonDôme naar een echte ‘WoonDôme’ transformeren. Het gebouw zal gesloopt worden en plaats gaan maken voor ruim 200 woningen in de vorm van woonstudio’s, starters- & doorgroei-appartementen, maar uiteraard ook drie en vierkamer appartementen in de koop en middeldure huur.

Tot het tijd is om te gaan slopen en bouwen, hebben we een creatieve broedplaats in het gebouw gecreëerd. Hierbij is te denken aan een hotspot voor o.a. dans, fotografie en kunst in de vorm van workshops, events, of exposities en voorstellingen. Kortom, de culturele place to be!

Half juli 2022 hebben we de aanvraag wijziging bestemmingsplan ingediend, maar helaas hebben ook wij te maken met stijgende grond- en bouwkosten, onder andere veroorzaakt door schaarste en stijgende energieprijzen voor het produceren van bouwmaterialen. Dit zet de haalbaarheid van dit nieuwbouwproject fors onder druk.

Gelijktijdig zijn wij nog in overleg met de gemeente Almere over het ontwerp van het gebouw, de aansluiting van het gebouw op het openbare gebied en de herinrichting van het parkeerterrein. Deze ontwikkelingen leiden ertoe dat wij genoodzaakt zijn om onze planning voor de WoonDôme uit te stellen. Wij hopen u in de loop van de tijd meer informatie te kunnen geven.

Geïnteresseerd? Schrijf je hier in.

Vragen?
Wil je meer informatie over het project de WoonDôme? Neem dan een kijkje op de website
www.woondome.info of mail naar info@woondome.info.

Architect : OIII architecten

 

Wil je meer weten over dit project? Neem contact op met Stephan.

Directeur
036 533 52 00
s.bon@bongroep.nl

Wonen, werken & beleven in een dynamische stad